Директора підприємства на Сарненщині судитимуть за незаконне видобування граніту

За процесуального керівництва Сарненської окружної прокуратури завершено досудове розслідування та до Сарненського районного суду скеровано обвинувальний акт стосовно директора одного із підприємств, який здійснював незаконний видобуток корисних копалин (ч. 2, ч. 4 ст. 240 КК України).

За даними досудового розслідування Державною службою геології та надр України у 2003 році товариству надано спеціальний дозвіл на видобування з Клесівського родовища гранітів, придатних для виробництва щебеню будівельного та каменю бутового. Але дія документу зупинена у квітні 2017 року, у зв’язку з порушенням надрокористувачем умов користування надрами.

Втім керівника підприємства це не зупинило, і він надалі, у порушення встановлених правил використання надр, організовував незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення.

Таким чином, з квітня 2017 по грудень 2018 року з родовища незаконно видобуто майже 14 тис.м.куб граніту та реалізовано щебеневої продукції на загальну суму понад 3 млн грн.

Досудове розслідування проводили слідчі СВ Сарненського РВП ГУ НП в Рівненській області.

Максимальна відповідальність за вчинення вказаних кримінальних правопорушень передбачена у вигляді позбавлення на строк до 8 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.