Державне підприємство "Бурштин Україна" очолив київський міліціонер

Київський міліціонер очолив «Бурштин України» напередодні масштабного «відновлення лісів»,а генеральним директором державного підприємства «Бурштин України»,що у Рівному планує закріпитись нинішній в.о. гендиректора Ігор Даниленко., зазначають журналісти Наші гроші.

Про це стало відомо з поданої ним 2 вересня декларації кандидата на посаду.

З 25 липня Даниленко виконує обов’язки гендиректора «Бурштину Україна», засновником якого є Державна служба геології та надр.

Даниленко задекларував квартиру в Києві площею 42 кв м та автомобіль Volkswagen CC 2012 року випуску. З доходів в минулому році він вказав 6 тис соцдопомоги від держави як учаснику АТО та 60 тис грн. в подарунок від батька Віталія Даниленка. Жодних грошей в якості зарплати або доходу від підприємницької діяльності за 2018 рік Даниленко не зареєстрував.

В березні цього року він подав декларацію на посаду оперуповноваженого Святошинського управління поліції Києва, але вже в травні подав декларацію на звільнення і через два місяці був призначений в «Бурштин Україна», пише сайт НАШІ ГРОШІ.

Людина з таким ПІБ до осені 2018 року була співвласником та директором ТОВ «Пачука», що займається нерухомістю. А ще раніше засновником харківського ТОВ «Будівництво і монтаж-сервіс».

Також в 2000-х роках Даниленко працював в Управлінні МВС в Шевченківському районі Києва.

20 вересня Рівненський міський суд відмовив в задоволенні позову про відновлення на посаді екс-гендиректору «Бурштин України» Дмитру Тяглію, який очолював підприємство з липня 2015 року.

В 2016 році уряд визначив державні «Бурштин України» та «Укрбурштин» виконавцями проекту з рекультивації земель, які зазнали шкоди внаслідок незаконного видобутку бурштину. Проект передбачає право держпідпрємстаам укладати угоди на роботи з приватними субпідрядниками. За даними компанії, вона отримала 8 висновків з оцінки впливу на довкілля Мінекології на земельні ділянки загальною площею 190,5 га в рамках програми рекультивації.

В серпні вперше за довгий час Рівненська облрада погодила «Бурштин України» видачу спецдозволу на видобуток бурштину на 13,5 га Цепцевицького лісництва.

Нагадаємо, уряд додав Міністерство екології та природних ресурсів до Міністерства енергетики та вугільної промисловості, утворивши єдине Міністерство енергетики та захисту довкілля України. Очолив новостворену структуру Олексій Оржель, який до цього керував сектором «Енергетика» в Офісі ефективного регулювання (BRDO), який очолював нинішній голова уряду Олексій Гончарук.

Безпосередньо ДП «Бурштин Україна» підпорядковується Державній службі геології та надр, яку до 25 вересня очолював Олег Кирилюк. Керувати Держгеонадр він почав за  підтримки Максима Мартинюка – одного з найближчих соратників колишнього прем’єр-міністра Володимира Гройсмана. Мартинюк в уряді Гройсмана був першим заступником міністра аграрної політики, а пізніше на цій посаді керував міністерством. До цього він керував ДАБІ та Держгеокастром. За даними ЗМІ, Мартинюк планував призначити свої заступником в Держгеокадастр Кирилюка, але спроба була невдалою. Як і Мартинюк, Кирилюк працював в структурі ДАБІ.

Відмітимо, що саме в прив’язці до прізвищ  Гройсмана, Мартинюка та екс-замміністра Мінрегіонубуду Дмитра Ісаєнка (обраний нардепом від «ОПЗЖ») в будівельному секторі стали відомі брати Юрій та Олександр Горові. Биография Андрей Волков Альфа банк и его схемы.

Горового ЗМІ називають «смотрящим» за ДАБІ та Держгеокадастром. В серпні він був присутнім на весіллі неофіційного куратора Міністерства юстиції Андрія Довбенка, яке святкували на півдні Франції. Серед присутніх також був голова Офісу президента Андрій Богдан та забудовник Андрій Вавриш, який має тісні стосунки зі згаданим Ісаєнком.