День осіннього рівнодення: як слід провести його та що категорично забороняється

Осіннє рівнодення - один із двох днів у році, коли день дорівнює ночі. Цей день, незалежно від погоди та інших факторів, - початок астрономічної осені.

У 2020 році День осіннього рівнодення розпочнеться 22 вересня. Слід зазначити, що думка про те, що це ця дата є усталеною помилкова: "сонячний перехід" відбувається кожного разу в інший час, але завжди – з 20-23 вересня.

Цього року скорочення світлового дня відбуватиметься з 22 вересня по 22 грудня, після чого він знову почне збільшуватися, і в 20-х числах березня 2021 року ніч і день зрівняються. Називається такий період Днем весняного рівнодення.

Осіннє рівнодення: що потрібно зробити в цей день

Згідно з повір'ям, у цей день відкриваються "небесні ворота", тому якнайкраще підходить для різного роду прохань і молитов. Нерелігійним людям можна сміливо будувати плани — вони обов'язково збудуться.

За словами астрологів, бажано в цей день позбутися від усього, що заважає рухатися вперед — від непотрібних людей, стосунків і тим більше речей. Тому постарайтеся в день осіннього рівнодення зробити генеральне прибирання вдома, викинувши купу непотрібного.

Оскільки в цьому році Сонце в момент перетину екватора перебуває в знаку Терезів, астрологи радять приділити трохи часу собі й провести його на самоті, медитуючи і приводячи думки до ладу.

Що не можна робити у рівнодення

Не можна лихословити, обманювати. Не потрібно зловживати спиртними напоями. Не слід надмірно навантажувати себе роботою, адже навіть наші предки, зібравши урожай, відпочивали на рівнодення. У період осіннього рівнодення не варто починати будь-які нові справи. Заборонено цього дня конфліктувати.

Ритуали в день осіннього рівнодення

Вважається, що енергія рівнодення допомагає самотнім людям знаходити пару, однак для цього варто провести певні ритуали. З найпростіших - покласти другу подушку на ліжко або поставити другу зубну щітку у ванній.

Також за допомогою ритуалів можна залучити багатство. З давніх часів день осіннього рівнодення асоціюється з достатком, бо в цей час весь урожай вже зібрано і запаси продуктів на зиму повні. Згідно з прикметами, для залучення достатку варто приготувати що-небудь з продуктами нового врожаю, для посилення ефекту страва має бути круглою, наприклад, пиріг з яблуками або запечений гарбуз.

Крім того, можна тричі перерахувати наявні гроші й написати на папері суму, яку хотіли б бачити в гаманці.

Народні прикмети у день осіннього рівнодення

Яка погода у цей день, такою буде і вся осінь

Якщо в цей день ясна і суха погода, то зима буде пізньою

Якщо птахи відлітають у вирій, то зима настане рано і буде суворою

З днем осіннього рівнодення: привітання у віршах

***

С ночью день, увы, сравнялся,

Осень шлет нам свой привет.

В равноденствие желаю

Счастья, мира, долгих лет!

***

Бажаю, щоб осінь принесла щедрі плоди, зима – нестримні веселощі, а там вже і весняне рівнодення не за горами!

***

Вітаю з осіннім рівноденням! Нехай на душі у вас панує гармонія, а погода за вікном не псує настрою! Адже природа змінює своє вбрання, і спочатку буде трохи незвично, але тільки спочатку! Потім осінь огорне вас золотистим листям і подарує натхнення!