Данильчука виключили з партії

Про це на прес-конференції у Рівному оголосив народний депутат України голова обласної організації ВО «Батьківщина» Юрій Прокопчук. За його словами, таке рішення було прийнято на засіданні бюро обласної парторганізації, яке відбулося перед прес-конференцією. Як пояснив Юрій Прокопчук, Олександра Данильчука, який у 2005-2010 рр. був головою облради, виключено з лав партії через порушення партійної дисципліни, пов’язаної з його участю у наступних парламентських виборах. Зокрема, кілька днів тому Олександр Данильчук як самовисуванець зареєструвався кандидатом у народні депутати по одному з мажоритарних округів Рівненщини всупереч партійній позиції.
 За  словами Юрія Прокопчука, на партійному з’їзді у Києві по цьому округу було висунуто від ВО «Батьківщина» іншого претендента – керівника фракції «Батьківщина» в обласній раді Миколу Кучерука, кандидатура якого була узгоджена і проголосована делегатами з’їзду.
«Рішення з’їзду було таке, як я озвучив, - про підтримку зовсім іншого кандидата. Якщо Данильчук із цим рішенням не погодився і прийняв своє особисте - це його право. Але він не може іти на вибори ні за підтримки ВО «Батьківщина», ні взагалі якось позиціонувати себе з партією. Саме тому за порушення рішення з’їзду Олександр Данильчук був виключений із партії ВО «Батьківщина», - зазначив Юрій Прокопчук.

• Вл. інф.