Чотирьох рівнян судитимуть за порушення під час президентських виборів

На Рівненщині слідчі завершили розслідування за фактами порушень законодавства під час президентської виборчої кампанії.

Із шести кримінальних проваджень, розпочатих слідчими Рівненської області, чотири скеровані до суду, одне — за територіальною підслідністю до Києва, ще одне — закрите за малозначністю.

Так, за фактом крадіжки з офісу однієї з політичних партій у Рівному, кримінальне провадження, розпочате  за частиною 3 статті 185, скеровано до суду з обвинувальним актом.

Матеріали провадження, розпочатого за частиною 2 статті 160 Кримінального кодексу України за фактом підкупу виборця у Березному, скеровані за підслідністю до столиці.

Осіб, які пошкодили приміщення виборчої дільниці у Демидівці, притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 173 КУпАП. Збитки відшкодовані, а кримінальне провадження за фактом умисного пошкодження майна — закрите за малозначністю.

Кримінальне провадження за фактом умисного легкого тілесного ушкодження, розпочатого за частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу України відносно члена виборчої комісії, який розпилив газовий балончик в обличчя заступнику голови ДВК у Млинові, скероване до суду.

Також, 21 квітня під час голосування у другому турі виборів президента України двоє виборців у Сарнах та Дубні намагались винести бюлетені за межі приміщення виборчої дільниці. Відомості за цими фактами були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 158-1 Кримінального кодексу України (незаконне використання виборчих бюлетенів). Наразі матеріали провадження з обвинувальними актами скеровані до суду.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області.