Чотири дні – у полоні «Аквасфери»

Місцем проведення фестивалю село Хрінники стало не випадково, адже тут – просто райський ландшафт із дивовижним водоймищем; своєрідне відпочинкове паломництво і водночас наочна реальність того, як варто берегти природу. Власне, екологічний оберіг якраз і став головною метою організованого фестивалю – головним чином через акцію «Чистий берег».
 Її умови передбачали очищення рекреаційної зони санаторію. Загалом учасники фестивалю зібрали 20 кубів сміття. За це отримали відповідні стимули, адже умови акції передбачали такий обмін: пакет сміття – на пляшку мінеральної  води «Природне джерело». Як зазначив організатор проекту Роман Яворський, такий масовий екологічний суботник у майбутньому дасть поштовх для постійної організації проектів з очищення природних ресурсів.
У програму фестивалю увійшли також численні спортивні заходи:  турніри з пляжного волейболу, катання на байдарках, перегони на матрацах, скутер-шоу, майстер-класи у відомих плавців… Діяла школа айкідо для підлітків, польова кухня, де охочих пригощали найпопулярнішою екологічною стравою - рибною юшкою.
 Під час проведення мистецької частини фестивалю перед глядачами виступали учасники та переможці проектів «Ми - талановиті!», «Україна має талант», команди КВК. А ще - юні обдарування з багатьох районів області підвищували свій творчий рівень, займалися з викладачами, брали участь у майстер-класах із вокалу, ораторського мистецтва та хореографії, демонстрували свої уміння перед глядацьким загалом.
Надзвичано багато люду збирали вечірні програми за участю популярних українських ді-джеїв. А культурною фішкою «Аквасфери» став виступ відомого українського співака та шоумена Кузьми Скрябіна.
 Оцінюючи «Аквасферу», Кузьма Скрябін вдався до своїх традиційних сленгів «супер та класно». Між тим, артист зізнався, що на подібні екологічні молодіжні заходи завжди відгукується охоче, бо вбачає у них не просто відпочинок, а важливі життєві уроки, які дає природа для людини. Такі як пошана, любов, товаристськість, розуміння людського покликання, благодійність. Стосовно останнього, то це яскраво проявилося на прикладі Сергія Костючка, генерального директора ПП «Агро-Експрес-Сервіс», котрий як меценат підтримав «Аквасферу».
• Євген Цимбалюк