Чиста громада: жителі Смиги та переселенці провели еко-толоку

Всього за кілька годин понад два десятки учасників зібрали майже 5 000 л сміття на невеликій ділянці лісу. Воно непомітно лежало в траві та поволі отруювало навколишнє середовище

Окрім місцевих жителів прибрати ліс  прийшли й переселенці з Миколаєва, Чернігова, Київщини, Харківщини та відомої всім Чорнобаївки.

Смига винна тепер Чорнобаївці!, - жартують учасники Еко-акції. І додають - Ми живемо в степу, а тут у вас справжня заповідна зона, яку треба берегти і цінувати".

Ініціювали еко-акцію громадські організації ГО "Інтонація ЗМІН" та Благодійний фонд "Рокада" Рівне. Її планують продовжити, вже обрали наступну для роботи ділянку: лісовий масив від Смиги до Старої Миколаївки, вздовж дороги. За словами організаторів, така спільна справа - це добра можливість відволіктися від думок про війну та додати власний внесок у перемогу.

Ми вже знаємо імена один одного, - кажуть в ГО "Інтонація ЗМІН" , - працюємо як добрі знайомі. Саме в такі часи життя показує справжність людей. Маємо амбітні плани: назбирати 300 мішків сміття. Лісів у нас багато, то ж наступного тижня продовжимо.

У Смизі ініціативу громадськості підтримало й місцеве ПрАТ "Єврошпон-Смига". Підприємство забезпечило учасників рукавицями і сміттєвими мішками, а також обіцяє винагороду 10 грн за кожен мішок сміття.

Вкотре переконуємось, що разом - можемо більше! Ініціатива смижан - гарний приклад для наслідування, чи не так? 

Дубенська районна державна адміністрація