Черговий рейд: продаж алкоголю у Рівному тепер лише з паспортом

Фото поліція

Для попередження та виявлення фактів порушення працівниками закладів торгівлі та громадського харчування правил продажу алкоголю і тютюну особам, які не досягли 18-річного віку, працівники ювенальної превенції Рівненського відділу поліції провели чергове профілактичне відпрацювання в обласному центрі в рамках заходів «Безпечне місто».

Цього разу поліцейські у магазинах, кафе та барах розміщували наліпки про необхідність на вимогу продавця надавати документ, який підтверджує вік покупця при купівлі алкоголю чи тютюну та про відповідальність за таке правопорушення. І вже під час проведення превентивних заходів працівники ювенальної превенції зафіксували і факт продажу пива неповнолітнім особам в одному із закладів, розміщених поблизу пляжу озера Басів Кут. Поліцейські склали протокол про адміністративне правопорушення за частиною 2 статті 156 КУпАП, який скеровуватиметься на розгляд адміністративної комісії при виконавчому комітеті Рівненської міської ради. Відповідальність за вказаною статтею передбачена у виді штрафу від 1700 до 6800 гривень.

«У протидії продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв і тютюнових виробів неповнолітнім, а також з метою попередження вчинення ними правопорушень такі рейди ми проводимо постійно, особливо у період канікул і відпочинку, — зазначає начальник відділу ювенальної превенції УПД ГУНП в Рівненській області Ірина Чорна. — Утім, кожен із нас має усвідомлювати наслідки, до яких може призвести вживання алкоголю особами, які не досягли 18-ти років, і при виявленні таких фактів не проявляти байдужість». 

Відділ комунікації поліції Рівненської області

 © Офіційний сайт Національної поліції: https://rv.npu.gov.ua/news/policziya-i-gromadyani/prodazh-alkogolyu-lishe-pislya-pred-yavlennya-pasporta-u-rivnomu-praczivniki-yuvenalnoji-policziji-proveli-chergovij-rejd/