Через шкільний котел чиновники хотіли судитися

Проходили таку перевірку й школи Острозького району. Як з’ясувала інспекція, у котельні Хорівської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів відділом освіти Острозької райдержадміністрації було встановлено водонагрівний котел на твердому паливі без заводського та реєстраційного номерів, без дозволу на введення в експлуатацію та без проведення відповідного технічного обстеження. Крім того, контролюючим органом відділу освіти Острозької районної державної адміністрації внесено припис про негайне усунення виявлених недоліків, оскільки саме відділ освіти встановлював небезпечний котел. Можливо, на цьому етапі варто було знайти вихід із ситуації, що склалася. Але інспекція пішла далі і подала в суд на відділ освіти райдерж­адміністрації. Натомість Рівненський окружний адміністративний суд прийняв постанову, якою заборонив вмикати котел у Хорівській ЗОШ І-ІІІ ступенів, оскільки його експлуатація ставить під загрозу життя та здоров’я вчителів й учнів.
— Я сам довідася про це з Інтернету. Замість того, щоб сісти і розібратися між собою двом чиновникам, роздули цю історію на всю Україну. Цей приклад демонструє неприпустимість подібних методів роботи в органах влади, — зазначив на колегії облдержадміністрації, що відблася цього вівторка, голова ОДА Василь Берташ. Він також зініціював звіт керівництва Держгірпромнагляду на наступній колегії ОДА.
За словами голови Острозької райдержадміністрації Василя Думи, найближчим часом уся необхідна технічна документація, яка стосується експлуатації твердопаливного котла в Хорівській школі, буде надана інспекції Держгір­промнагляду в Рівненській області.
• Василь Бурченя