Бюджетна комісія Рівненської обласної ради розподілила додаткові кошти

Більше двох десятків питань, які передбачають фінансування з обласного бюджету Рівненської області, сьогодні опрацювали депутати постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків під головуванням Ігоря Ясенюка. Участь в засіданні взяв голова обласної ради Сергій Кондрачук.

Зокрема, депутати розглянули зміни до кількох обласних програм щодо виділення додаткових коштів на їх виконання. Так, 1 млн грн планують виділити за програмою запобігання виникненню лісових і торф’яних пожеж та забезпечення їх ефективного гасіння на 2017-2021 роки. За ці кошти до кінця року буде здане в експлуатацію пожежне ДЕПО на вулиці Князя Володимира у Рівному.

Додаткові  3,6 млн грн депутати профільної комісії погодилися виділити і на матеріальну підтримку найбільш незахищених верств населення в рамках відповідної обласної програми. Нагадаємо, такі грошові допомоги обласна рада та облдержадміністрація надає жителям Рівненщини на лікування.  

Додатковий фінансовий ресурс в розмірі 3,5 млн грн планується виділити і на галузь фізичної культури і спорту. А саме 1,3 млн грн  - на фінансову підтримку регіональних всеукраїнських організацій фізкультурно-спортивної спрямованості, решта – на проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з олімпійських та неолімпійських видів спорту, підтримку дитячо-юнацьких спортивних шкіл, придбання спортивного інвентарю для підготовки спортсменів у школах вищої спортивної майстерності, на виплату стипендій та одноразових грошових винагород провідним спортсменам та їх тренерам.

У той же час за результатами постійних комісій, які вже відбулися, розроблено низку рекомендацій щодо необхідності першочергово виділити кошти на деякі об’єкти, передусім ті, готовність яких перевищує 90 %.

Зокрема, на бюджетній комісії  порушили питання завершення реконструкції  навчального закладу у селі Дібрівськ, що на Зарічненщині, на що необхідні 2,8 млн грн.  500 тис грн депутати рекомендують спрямувати до бюджету Старосільської ТГ на реконструкцію навчальних приміщень в селі Дроздинь. Також 500 тис грн необхідні для завершення спортивного комплексу в селі Оженин, що на Острожчині.

Члени бюджетної комісії наголосили на тому, що менш, ніж за місяць стартує навчальний процес, тому варто докласти максимум зусиль і віднайти необхідний ресурс в обласному бюджеті на ті об’єкти, які реально завершити цього року.

 

Крім того, на Рівненщині є критичною ситуація  з ліками для дорослих з рідкісним діагнозом муковісцидоз. Наразі на забезпечення цієї категорії пацієнтів необхідними медикаментами, необхідно від 700 до 800 тис грн. І хоч у поданих на сесію змінах до бюджету цих коштів немає, депутати наполягають, щоб їх віднайшли за рахунок перерозподілу.

На наступному засіданні бюджетної комісії планують розглянути пропозиції управління молодіжної політики та спорту відповідного департаменту облдержадміністрації щодо преміювання наших олімпійців Олега Омельчука, Михайла Романчука та їхніх тренерів - за високі результати на Олімпіаді в Токіо. 

Остаточне ж рішення щодо внесення відповідних змін до обласного бюджету прийматимуть вже на сесії 19 серпня.