Бути чи не бути дитячому садку на Коновальця?

«Усі документи на виконання будівельних робіт є, головне наше завдання – залучити якомога більше коштів, – зазначив Олексій Муляренко. – За останні три роки ми створили чотири тисячі додаткових місць у дошкільних навчальних закладах, тому я розумію, як сильно нашим громадянам хочеться мати ще один комфортний дошкільний заклад.
Зараз сенс полягає навіть не в початку будівництва, а у фінансуванні і в тому, коли ж це фінансування надійде. Загальна вартість будівництва – приблизно 130 мільйонів гривень. Звичайно, цю суму розділять на декілька частин. Відповідно, вестиметься й будівництво, щоб мешканці Північного могли користуватися дитячим садком, не чекаючи його повного завершення».
У місті наразі є багато об’єктів, які також будуються. Тому на цей дошкільний заклад змогли виділити з міського бюджету лише три мільйони гривень.
Олексій Муляренко додає: «Крім коштів із міського бюджету, дуже важлива підтримка Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР), який також є одним із джерел фінансування цього об’єкта. Обласна комісія, яка приймає рішення щодо пріоритетності об’єктів, що потрапляють до фінансування через ДФРР, визначила і затвердила перелік будівництва. Першим у цьому списку є стадіон «Авангард», а дитячий садочок на Коновальця – другим. Та головне – розпочати будівельний процес, бо тоді вже легше залучати кошти».
Депутат міської ради Микола Бляшин переконаний, що проект є важливим не тільки для мешканців окремого мікрорайону, але й для всього міста. Тож зараз головне завдання влади – контроль за якісним спорудженням дошкільного закладу:
«Якщо цей проект виграє фінансування у Києві, то ДФРР виділятиме кошти порціями впродовж трьох років – тобто до 2021-го».
Поділився своєю думкою і директор департаменту із питань будівництва та архітектури РОДА Ярослав Мазярчук. Він переконаний: будівництво слід розгортати, адже зараз для цього є всі необхідні умови. Тим більше, що на вулиці червень, хороша погода, тож не потрібно гаяти час.
• Олександра Нагорна