Бурштинова лазня і сафарі на квадроциклах – на Сарненщині кожен охочий зможе спробувати себе в ролі "бурштинщика"

У Клесові презентували проєкт розвитку бурштинового туризму, пише http://sarnynews.city  Він може стати додатковим джерелом доходів місцевої громади вже цього року. Перші кроки зроблені - ТОВ "Бурштинові копальні" зареєстрували.

Вчора відбулася зустріч народного депутата України Олександра Ковальчука та організаторів проєкту "Бурштинові копальні" з органами місцевої влади Клесівської ОТГ. Співзасновники обговорили його подальшу реалізацію. 

"Слово "бурштин" - впізнаване. Проте воно викликає більше негативу, ніж позитиву. Я б хотів, щоб бурштин став "родзинкою" Рівненщини. А для цього потрібно приймати певні закони, робити конкретні кроки. Це наш шанс розвинути цю галузь",- каже народний депутат України Олександр Ковальчук.

Його помічниця Олександра Коваленко й ініціювала створення проєкту. Це можливість уперше в Україні та світі провести екскурсії бурштиновими клондайками. Суть "Бурштинових копалень" полягає в створенні у Клесові зони відпочинку для туристів на місцях колишнього видобутку бурштину. Туристи зможуть відвідати копальні сонячного каміння та самотужки знайти свій "скарб". Планують також діяльність ювелірної майстерні, де охочі виготовлятимуть із бурштину вироби власноруч. "Бурштинове сафарі" на квадроциклах - ще одна яскрава складова туристичного маршруту. Також діятиме унікальна "Бурштинова баня".

Про перспективність та необхідність проєкту розповідає заступниця голови  Клесівської ОТГ Тетяна Коханевич: "Для того,щоб не просто виживати, а розвиватися, Клесову необхідно шукати додаткові джерела наповнення бюджету. Тому ми зробимо все від нас залежне, щоб втілити цю ідею".

Проєкт унікальний і не має аналогів у світі. Адже селище Клесів -  найперший та найбільший осередок по родовищах бурштину в світі. "Основна мета "Бурштинових копалень" - розвиток економіки й інфраструктури Клесівської ОТГ, наповнення місцевого бюджету за рахунок туризму. Це допоможе розвивати малий бізнес і створити робочі місця для місцевого населення. Також є перспектива залучення іноземних інвестицій", - підсумовує співзасновник проєкту та депутат Клесівської ОТГ Андрій Пехотін.