Брав 3200 доларів США – на Рівненщині судитимуть чоловіка, що незаконно переправляв військовозобов’язаних закордон

Здолбунівською окружною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт щодо 33–річного чоловіка, якому інкримінують незаконне переправлення через державний кордон України військовозобов’язаних чоловіків, вчинене з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 332 КК України).

Під час досудового розслідування встановлено, що за 3200 доларів США житель Житомирщини зі спільниками через військову адміністрацію вніс дані жителя Здолбунова до системи «Шлях», з допомогою якої водії призовного віку можуть безперешкодно перетинати кордон. При тому, що «замовник» не має жодного стосунку ані до міжнародних перевезень, ані до волонтерських організацій, які працюють на потреби ЗСУ.

За свої послуги чоловік взяв 20 тис. грн авансу, решту грошей «клієнт» відправив коли вже були готові документи, які виконавець надсилав замовнику поштою.

Досудове розслідування проводили слідчі ВП № 6 (м. Здолбунів) Рівненського РУП ГУ НП в Рівненській області, за оперативного супроводу Управління СБ України в Рівненській області.

Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.