«Боремося за своє життя»: десятки активістів вийшли на протест під стіни РОДА

Нині під стінами РОДА відбувається акція протесту проти будівництва заводу ТОВ «Технопривід Інвест Груп» у селі Городок, що за декілька кілометрів від Рівного.

Мешканці Городка та сусідніх сіл побоюються, що викиди із майбутнього заводу «Кроноспан» псуватимуть не тільки природу – озера, річки та ліси, – але й загрожуватимуть життю людей.

«Зрозумійте, ми боремося за своє життя, – говорить представник громади Андрій Овсійчук, який прожив у Городку понад  двадцять ротків. – У нашому селі працює завод-гігант «Азот», також є й інші підприємства… Тобто, можна сказати, що ми повністю оточені забрудненнями».

Люди вимагають ПОВНІСТЮ припинити будування заводу.

 «Адміністрація має право забезпечувати виконання закону, а припиняти  чи не припиняти будівництво у нас немає права, – говорить заступник голови РОДА Ігор Тимошенко. – Пропоную створити групу, до якої ввійдуть небайдужі громадяни, а також із представники заводу «Кроноспан» та екологічної комісії, щоб повністю розібратися в даній ситуації».

Учасники акції спільно із представниками влади вирішили зареєструвати звернення до голови РОДА Віталія Коваля щодо розгляду питання на засіданні позачергової сесії.   

Олександра Нагорна