Благодійники привезли передали для Вараської лікарні апарат неінвазивної підтримки

Міжнародна благодійна організація "GAIN" (Global Aid Network) та благодійний фонд "Трачук і партнери" передали для Вараської багатопрофільної лікарні портативний апарат неінвазивної підтримки виробництва компанії Wiesmann (Німеччина).

Зазначимо, що це вже п'ятий подібний апарат в області – схожі апарати вже мають у своєму розпорядженні районні лікарні Костополя, Дубного, Рівненська обласна дитяча лікарня та обласний перинатальний центр. На офіційній передачі цінного апарату були присутні міський голова Олександр Мензул, секретар міської ради Геннадій Дерев’янчук, директор КНП "Вараська багатопрофільна лікарня" Тетяна Латишенко, медичні працівники.

Представниця міжнародної організації організація "GAIN" Олена Мясковська сподівається, що у Вараській громаді не буде гострої необхідності використовувати апарат доволі часто.

"Маю честь представляти німецьку організацію "GAIN" у Вараші, на запрошення Юрія Трачука ми приїхали сьогодні з маленькими дарами і одним дуже таким важливим для лікарні – це портативний апарат. Я маю надію, що він мало кому знадобиться, але, як кажуть, нехай буде у господарстві", – зауважила Олена Мясковська.

Міський голова Олександр Мензул подякував багодійникам за подарунки для лікарні.

"Апарат неінвазивної вентиляції легень є вкрай важливим, особливо для Вараської громади. Він дозволить, у разі необхідності, транспортувати пацієнтів із мінімальними ризиками для здоров'я. Таке обладнання є вкрай дороговартісним. Дякуємо благодійникам, які допомагають нашим медикам медичним обладнанням, матеріалами та медикаментами, особливо у скрутні періоди під час загострення пандемії коронавірусної хвороби", – зауважив Олександр Мензул.

Директор благодійного фонду "Трачук і партнери", директор КП "Вараштепловодоканал" Юрій Трачук зазначив, що даний апарат є вкрай важливим для лікарні задля порятунку хворих у Вараській громаді, особливо у разі необхідності їхнього траспортування.

"Тепер можу бути спокійним за хворих, яких треба транспортувати як із палати до палати, так і у віддалені точки, наприклад до Рівного,  Києва чи навіть закордон. Ми щиро віримо, що він буде корисним і багато життів будуть врятовані", – сказав директор благодійного фонду Юрій Трачук.

Також 6 вересня благодійниками було подаровано для потреб лікарні медикаменти, перев'язочний матеріал, товари для догляду за пацієнтами й іграшки для дитячої ігрової кімнати.

 


Вараська міська рада