Безробітним Луганщини пропонують навчання у найбільшому навчальному закладі служби зайнятості

До Рівненського обласного центру зайнятості та Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості завітала делегація від Луганського обласного центру зайнятості. Головною метою візиту стало вивчення питання організації роботи кар’єрних радників та ознайомлення із матеріально-технічною базою одного з найпотужніших навчальних закладів у системі служби зайнятості.Делегація відвідала Олександрійське навчальне відділення та навчальні бази у Рівному. Велика кількість робітничих професій та напрямів цільового призначення у РЦПТО ДСЗ дозволяє співпрацювати із роботодавцями різноманітних галузей. Кваліфіковані випускники навчального закладу складають гідну конкуренцію на вітчизняному ринку праці, забезпечують ефективну та якісну роботу підприємств. Нерідко вони започатковують власну справу та успішно ведуть бізнес.

 В Олександрійському навчальному відділенні луганчани побували на заняттях кравців, у цеху з механічної обробки деревини, кабінеті водіння, майстерні з виготовлення метало-пластикових виробів, біля токарних верстатів. Великий автопарк навчальної техніки гостям презентував завідувач відділення Олександр Сидорець. Директор РЦПТО ДСЗ Володимир Псюкокреслив шляхи подальшої співпраці навчального закладу із луганськими колегами та перспективи взаємодії із роботодавцями регіону. Вагомою перевагою РЦПТО ДСЗ є динамічний підхід до застосування нових форм і методів навчання слухачів. Так, сьогодні. центр активно проводить дистанційне навчання безробітних, готує кваліфіковані кадри на замовлення роботодавців, використовує елементи дуальної форми навчання.

Луганчани побували також у навчальних відділеннях Рівного, які спеціалізуються на підготовці робітників ІТ-галузі, швейної справи, бухгалтерського обліку, діловодства, будівництва, готельно-ресторанного господарства, індустрії краси, туризму. У НВК, що на вул. Івана  Підкови,17а у Рівному, гості були відверто вражені сучасними умовами навчання майбутніх кухарів, перукарів, барменів, офіціантів, манікюрників, покоївок, візажистів, косметиків, агентів з організації туризму, адміністраторів, майстрів ресторанної справи та інших. Велике враження справили обладнання і устаткування, які використовуються при підготовці фахівців. Сучасна навчальна база, професійні, досвідчені викладачі і майстри – ось той потенціал навчального закладу, який дозволяє йти у ногу з часом, інколи випереджувати час та оперативно реагувати на тенденції сучасного ринку праці.

Заступник директора РЦПТО ДСЗ Людмила Абрамова та старший майстер Віктор Красовський відповіли на запитання колег, презентували напрями і методи роботи із слухачами із застосуванням новітніх технологій на базі навчального відділення на вул.. Пирогова,8.Гості побували на дистанційному занятті, де викладач РЦПТО ДСЗ Василь Зданевич проводить онлайн-урок для слухачів, направлених Новопсковським районним центром зайнятості Луганської області за напрямом «Удосконалення умінь та навичок роботи з персональним комп’ютером».ІТ-центр навчального закладу є взірцем сучасної підготовки фахівців для ІТ-галузі. Делегація відвідала заняття слухачів – майбутніх програмістів та веб-дизайнерів. Насичені екскурсії відділеннямидали змогу луганчанам всебічно оцінити умови навчання і виробничоїпрактики слухачів у Рівненському ЦПТО ДСЗ, окреслили найближчі завдання щодо формування нових груп із числа безробітних області за затребуваними професіями та з актуальних, перспективнихнапрямів роботи із роботодавцями Луганщини.