База відпочинку на Дубенщині стала прихистком для переселенців

На початку війни на базі відпочинку, що на Дубенщині, прийняли 200 людей, які рятувалися від активних бойових дій. Сьогодні тут проживають 48 осіб, що, здебільшого, приїхали із Донецької та Луганської областей.

Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль та начальник Дубенської РВА Всеволод Пекарський відвідали переселенців, які отримали другий дім на Рівненщині та поспілкувалися з ними.

«Дякують за те, що їх добре приймають у нас в області. Важливо, що раніше ця будівля, де проживають ВПО була занедбаною. Проте напередодні війни інвестор вклав кошти, аби відкрити базу відпочинку для дітей. Сьогодні ж приміщення безкоштовно надається переселенцям. Загалом в області часті випадки, коли власники об?єктів дозволяють прихистити вимушено переміщених осіб. Тож перемога не за горами», - прокоментував Віталій Коваль.

База відпочинку має 25 кімнат, конференц-залу, кімнати для відпочинку та їдальню на 120 місць. На території розміщений вуличний спортивний майданчик, є вільний доступ до мережі Інтернет. Також у приміщенні наявний підвал, що використовується як укриття.

Нагадаємо, нині на Рівненщині переселенці мешкають в усіх 64-х громадах. За попередніми підрахунками, за рахунок переселенців населення області збільшилося на 4,3%. За рахунок ВПО найбільше населення зросло у Дубенському районі.

Дубенська РВА