Атомник з Рівненщини подолав понад 800 кілометрів велосипедом

Працівник Рівненської АЕС проїхав на велосипеді 830 кілометрів, долаючи власні рекорди та об’єднавши південь й північ, адже маршрут пролягав через шість областей України.

Поєднуючи відпочинок із хобі, контрольний майстер відділу технічного контролю РАЕС Юрій Савчук вирішив здійснити велоподорож із Одеси до міста-супутника РАЕС. Ремонти доріг, круті підйоми, екстремальна спека й злива, але попутні вітри, гостинні люди, міста та надзвичайні краєвиди – все це впродовж п’яти днів атомник долав на велосипеді. Свою велопоїздку чоловік спланував заздалегідь, проте не все йшло як задумувалося.

У перший день, проїхавши 200 км Одещиною спортсмен зупинився на ночівлю у м. Подільськ на кордоні з Вінниччиною. Другий день дався не легко, адже перші 100 км дороги були схожі на американські гірки з постійними підйомами вгору та крутими схилами вниз і це при спеці, яка коливалася на рівні +34 градусів за Цельсієм. Останнім випробуванням цього дня стала сильна злива, тож подолавши наступні 176 км Юрій зупинився на перепочинок у Немирові. Третій день подорожі пройшов навдивовижу легко та з відмінним настроєм, адже маршрут пролягав через курортні містечка, де велобайкер і зупинився після 154 км заїзду. Четвертий день Юрій проїхав 124 км через Хмельниччину – мальовничими стежками поблизу жіночого монастиря Святої Анни, блакитних озер Славути до міста хмельницьких атомників Нетішин. Останній день велоподорожі трималась надвисока спека, від Цумані 40 км рятувала тінь в лісовому «тунелі», а краса природи заворожувала й додавала сил. У підсумку – 180 км і Юрій приїхав до рідного Вараша, де на фініші поруч Рівненської АЕС його з оплесками зустрічали колеги.


Рівненська АЕС