Антикорупційний суд продовжив домашній арешт підозрюваному у хабарництві екс-голові райсуду

Суд продовжив на два місяці домашній арешт екс-голові Володимирецького райсуду Леоніду Закревському, якого Національне антикорупційне бро та Спеціалізована прокуратура підозрюють в отриманні хабара та зловживанні службовим впливом. 

Таке рішення прийняв Антикорупційний суд 15 квітня, повідомляє "Слово і діло". 

У той же час апеляційна палата ВАКС розглянула скаргу на рішення суду від 15 квітня про продовження арешту Закревського та залишила це рішенян без задоволення. 

Нагадаємо, судді Закревському повідомили про підозру в отриманні хабара 21 лютого. 6 березня йому обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Детективи НАБУ встановили факти висловлювання суддею прохання надати йому неправомірну вигоду з метою прийняття рішення ним особисто в інтересах зацікавлених осіб, або ж для впливу з цією ж метою на суддів цього ж суду. Йдеться про прийняття рішення в різних справах, які були на розгляду суду: від прийняття рішення про адміністративне стягнення за водіння в нетверезому стані, до повернення майна, арештованого в рамках розслідування у кримінальному провадженні.  

Як повідомлялося раніше, в суді цього суду Віталія Поровського під час обшуку знайшли зливки золота, які не були внесені в електронну декларацію.