Акція «Запали свічку пам’яті» відбудеться в Острозі

Традиційно в Національному університеті «Острозька академія» відбуваються заходи, присвячені вшануванню пам’яті жертв Голодоморів в Україні.

За інформацією Horyn.info.

26 листопада о 16:00 запрошуємо Вас приєднатися до академічної акції «Запали свічку пам’яті», яка проходитиме біля студентсько-викладацького Храму преподобного Федора Острозького. Згадаймо хвилиною мовчання мільйонів українців, які в 1932-1933 роках загинули від штучного голоду, влаштованого комуністичним тоталітарним режимом.

«Голодомор – це страшна сторінка нашої історії. Болюча рана, яка ятрить до сьогодні. Хто не знає своєї історії, той не має майбутнього. Нам, українцям, особливо потрібно пам’ятати не тільки визначні дати, а також шанувати події гіркої скорботи та печалі. Адже це актуально й сьогодні, тому що боротьба за національну суверенність, нашу єдність триває й надалі», каже культорганізаторка Національного університету «Острозька академія» Ірина Церкевич.

Вона додає, що Острозька академія багато років проводить акцію «Запали свічку пам’яті» після поминальної молитви у студентсько-викладацькому храмі пр. Федора Острозького.

«Цьогоріч запрошуємо усіх, хто хоче вшанувати пам’ять невинно замордованих душ,  приєднатись до панахиди та запалити лампадки біля академічного храму, або долучитись дистанційно й запалити пам‘ятну свічу на вікні 27.11 о 16.00. У такий спосіб ми помолимося за душі померлих під час Голодоморів у ХХ столітті. Пам’ятаймо історію, шануймо українську мову й традиції. Робімо все, щоб зміцнити нашу державу та подбати про її щасливе майбутнє!», – наголосила Ірина Церкевич.

27 листопада, у День пам’яті жертв Голодоморів, о 08:45 у студентсько-викладацькому Храмі преподобного Федора Острозького спільна молитва за спокій душ невинних.

Соломія Костенкова