Аби досягти бажаного результату, - виходьте із зони комфорту!

-радить психолог,  коуч-тренер, кандидат психологічних наук Інна Дружиніна.

Днями на запрошення вихователя Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості Ірини Гарнаги вона зустрілася із молодими педагогами закладу. Мета заходу – пошуки і знаходження ресурс-підтримки, який би допомагав у роботі, за допомогою методики ведення занять у стилі коучингу.

Викладачі і майстри виробничого навчання щодня спілкуються із слухачами РЦПТО, щодня стикаються із різними характерами, темпераментами, вихованням і життєвими принципами людей. Аби краще порозумітися у групі, віднайти підхід до аудиторії загалом і кожного слухача зокрема, - необхідно відмовитися від стереотипів, нудної начитки, одноманітних лекцій та монологів. Як правило, слухачі набагато краще сприймають лекторів, коучів із власними історіями, унікальним досвідом, багатою мовою, стилем…Тренер наполягала відкинути професійні маски, «оголити» емоції, стати ближчими і зрозумілішими для співрозмовників.

Під час цікавого динамічного тренінгу у «Школі молодого педагога» застосовувалися різноманітні методики («Колесо життєвого балансу»)та техніка «відкритих запитань». Присутні активно включилися у запропоновану психологічну гру, відверто ділилися думками щодо власного характеру та світобачення. Говорили про переключання уваги, вміння робити і сприймати компліменти. За словами Інни Дружиніної, професійний коуч-тренер працює із слухачами доти, доки вони не зроблять перший самостійний крок.Цікава і ефективна методика роботи зацікавила педагогів, а подібні зустрічі із професійними тренерами допоможуть вдосконалити педагогічний досвід.