60 діб під вартою проведе березнівський продавець канабісу

За процесуального керівництва Здолбунівської окружної прокуратури суд обрав запобіжний захід 37-річному жителю м. Березне, якого підозрюють у незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту, а також незаконному збуті особливо небезпечних наркотичних засобів (канабісу) (ч. 2 ст. 307 КК України).

У ході слідства встановлено, що чоловік, який раніше вже притягався до кримінальної відповідальності, в тому числі за злочини у сфері обігу наркотичних засобів, на шлях виправлення не став і продовжив займатись наркобізнесом. У лютому цього року правоохоронці провели у нього оперативну закупку, у ході якої він збув канабіс.

Затримали злочинця 28 березня у Березному, після другої оперативної закупки, в ході якої останній збув подрібнену речовину рослинного походження, разом зі зброєю та боєприпасами.

35cfcc34-0663-4db1-9484-9b04a14ddf5e.jpg

Таку ж речовину, схожу на наркотичну, чоловік мав при собі, а також зберігав за місцем свого проживання. Її вилучили у ході обшуків. Усе вилучене скеровано для проведення експертизи.

412ed694-6bbb-4202-9672-6bc3834fd25c.jpg

 Зловмиснику вже повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід. Березнівський районний суд вирішив, що підозрюваний найближчі 60 діб проведе під вартою.

Досудове розслідування проводять слідчі відділення поліції № 4 Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області.

За вчинення зазначеного злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Здолбунівської окружної прокуратури