3D карта Рівного міжвоєнного періоду

У Рівному студент з викладачем розробили 3D карту міста міжвоєнного періоду.  Поглянути, як виглядало Рівне у 30-х роках минулого століття можна на 3D карті. Тривимірну модель розробив студент Національного університету водного господарства та природокористування Андрій Довгалець, коли захищав магістерську. Куратору роботи сподобалася ідея і він вирішив не зупинятися на досягнутому, а зробити проєкт масштабнішим.

Джерело: Суспільне 

Наразі на ній чотири фасади будівель 30-х років минулого століття. Наприклад – аптека, яка тоді знаходилась на вулиці Воля. Тепер вона відома як аптека-музей на Соборній, 187.

– Тут з рельєфом ніби все зрозуміло, навряд чи він сильно змінювався. Але нам було цікаво посадити й ту саму річку Устю, як вона тоді виглядала, залізниця і будівлі, що найголовніше, – розповідає завідувач кафедри геодезії та картографії НУВГП Руслан Янчук.

Тривимірну карту розробляли пів року, використовуючи польські топографічні плани та архівні матеріали Рівненського обласного краєзнавчого музею. Нині мапа – лише перший крок. Надалі Руслан Янчук хоче її вдосконалити та розмістити в інтернеті.

Джерело: Суспільне