«200 днів брехні»: рівняни вийшли на підтримку підозрюваних у справі Шеремета

Сьогодні у центрі Рівного влаштували акцію на підтримку підозрюваних у справі вбивства журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко та Яни Дугарь. Акція є всеукраїнською та проходить у кількох містах країни.

Як розповів організатор акції у Рівному Тарас Давидюк, перш за все таким чином хочуть привернути увагу суспільства та небайдужих українців до проблеми нереформованої правоохоронної системи. Адже останнім часом резонансних справ в Україні тільки побільшало, та наводять приклади справи вбивства Катерини Гандзюк, катування поліцейськими дівчини у Кагарлику тощо.

На додачу наводять докази невинуватості фігурантів справи Павла Шеремета.

- Є багато доказів невинуватості цих трьох осіб. Проте незважаючи на всі наявні докази продовжується вчинятися така несправедливість, - каже Тарас Давидюк. - Взагалі у нас правоохоронна система знаходиться у дуже плачевному стані. Це зокрема доводить і зґвалтування у Кагарлику, і вбивство дитини у Київській області. Тобто це системна позиція. І ми намагаємось донести до чиновників, до органів влади та інших громадян про те, що потрібно ситуацію змінювати. Якщо ж ми нічого не робитимемо, то ми будемо співучасниками того, що діється.

Слід додати, що часники акції також дотримувались соціальної дистанції та необхідних норм карантину.