186 учасників АТО/ООС та 15 переселенців працевлаштовано в області

З початку поточного року 186 учасників АТО/ООС та 15 переселенців працевлаштовано в Рівненській області.

У січні-серпні 2020 року послугами обласної служби зайнятості скористались 784 безробітних з числа демобілізованих, які брали участь в антитерористичній операції. З них мали право на отримання допомоги по безробіттю 728 осіб. Всього працевлаштовано 186 учасників АТО (ООС).

Проходили професійне навчання 45 осіб, брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру 5 осіб. Профорієнтаційні послуги отримували 519 безробітних громадян.

Крім того, з початку року послуги служби зайнятості отримували 78 осіб, які переміщені з тимчасово окупованої території України або районів проведення АТО. З них 44 особи мали статус безробітного та отримували допомогу по безробіттю 36 осіб. За сприяння служби зайнятості 15 осіб з числа переселенців були працевлаштовані та 6 безробітних проходили професійне навчання.

«Станом на 1 вересня 2020 року на обліку в обласній службі зайнятості перебували 374 безробітних з числа учасників АТО (ООС) та 18 переселенців» – повідомив директор Рівненського обласного центру зайнятості Іван Ткачук.