«Вісті Рівненщини» газета обласної ради
18 Червня 2018 року

У професійного кухаря звичайні галушки смакують по-особливому

Оцінювання результатів неформального навчання кухарів у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості - процесне лише затребуваний, але й цікавий. Щоразу нова зустріч із досвідченими кухарями з різних регіонів України стає своєріднимвідкриттям, адже у кожної господині свої секрети, і нерідко саме вони впливають на остаточне рішення членів комісії.

Днями підтверджувала свій  кваліфікаційний розряд претендентіз м. Броди, що на Львівщині, Марія Околіта. Жінка поділилася:

-         27 років я працювала у сфері ветеринарії, проте готувати вмію і люблю. Моя немала родина – це 8 чоловік, у кожного свої смаки та уподобання, тому на кухні завжди чимало роботи. Згодом влаштувалася працювати у дитячий садок, і вже тут вирішила офіційно оформити свої кухарські вміння.

У Бродівському районному центрі зайнятості жінці порадили звернутися в РЦПТО ДСЗ – навчальнийзаклад, який здійснює підтвердження професійної кваліфікації кухарів.

Старший майстер виробничого навчання Майя Сульжикемоційно відгукується про роботу пані Марії на навчальній кухні:

-         Такий іспит відбувається у два етапи – підтвердження теоретичних знань і практична робота. Жінка дуже старанна, акуратна та дисциплінована. Чіткість і організованість дозволили їй приготувати кваліфікаційні страви вчасно і якісно, а несподіване оформлення галушок лише додали естетичної насолоди від куштування страви.

До меню, яке оцінювали члени комісії, увійшли рисова розсипчаста каша, битки із печінки, овочевий суп, галушки з шкварками і смаженою цибулею та омлет із варенням. Максимальний бал кухар отримала за практичний тур: правильно зварений рис додавав смаку каші, а оригінально закручені галушки остаточно переконали комісію в майстерності бродівчанки.

Аліса Хагенбрух – досвідчений кухар, голова комісії з оцінювання,переконана, що теоретичні знання у роботі кухаря мають бути на високому рівні, адже дотримання рецептур, поєднання інгредієнтів, використання смакових якостей продуктів, урахування терміну зберігання, правила оформлення, подача та інше неодмінно впливають на кінцевий результат.

Урочисте вручення свідоцтва про присвоєння робітничої кваліфікації завершило процедуру оцінювання та стало приємною подією для досвідченого кухаря з Бродів.

Довідково

Якщо Ви бажаєте отримати документ державного зразка, підтвердивши кваліфікацію кухаря, - звертайтеся до Рівненського центру професійно-технічної освітим державної служби зайнятості.

Наші контакти:

м. Рівне, вул. Підкови,17а (навчальне відділення)

0362 68 33 49 (старший майстер виробничого навчання Сульжик Майя Степанівна).

Версія для друку
3
від 19.01.2018р.
  0
Коментарий
CAPTCHA Image
Архів номерів

© 2010 Газета обласної ради «Вісті Рівненщини»

Всі права захищені діючим законодавством України. Будь-яке порушення прав переслідується в судовому порядку. Будь-яке відтворення інформації з сайту можливе лише з дозволу редакції.

Дизайн студія «VIVA»