«Вісті Рівненщини» газета обласної ради
22 Серпня 2017 року

Випускник РЦПТО ДСЗ дає майстер-класи із приготування суші

На базі Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості за сприяння ТОВ «Саві Нейшн», відбувся цікавий, смачний і корисний майстер-клас із приготування суші. Рівненські дітлахи, які відпочивають у розвиваючому літньому таборі, мали унікальну нагоду познайомитися із японською кухнею. У лабораторії приготування їжі навчального закладу заняття проводив колишній слухач РЦПТО ДСЗ, а нині авторитетний сушист Павло Кособуцький.

Майстер виробничого навчання Наталія Тис:

-          На майстер-класі присутні також слухачі РЦПТО ДСЗ за професією «Кухар». Вони виступають у ролі асистентів сушиста, і це дозволить збагатити знання майбутніх кухарів, ближче познайомитися із особливостями та традиціями японської кухні.

 

Слухачі вперше спостерігали за приготуванням однієї з найпопулярніших страв.

 

 Павло Кобилянський із Житомирщини:

-          Мені подобається дізнаватися про щось нове в приготуванні їжі. Сам я ніколи не робив роли. Думаю, після цього майстер-класу зможу пригостити друзів власними суші.

 

Олександр Фрінгерт із Здолбунова:

-          Як на мене, найкраща кухня – це українська. Проте, розумітися на кулінарних традиціях інших народів також важливо. Особисто я віддаю перевагу китайській кухні. У ній інгредієнти інші. Цікаво слухати і відразу робити нову страву, та й діти додають азарту.

 

Тим часом, із рук майбутніх кваліфікованих кухарів і тих, хто просто любить гратися «у кухню»,  усі складові для суші потрапляють на макісу – бамбуковий килимок.

 

Павло Кособуцький ділиться:

-          Пристрасть до кухні та навчання в РЦПТО ДСЗ дали змогу професійно займатися улюбленою справою. Згодом змінив формат роботи і вже працював не просто кухарем, а сушистом. Впродовж тривалого періоду я вдосконалював майстерність у різноманітних закладах. На прохання провести майстер-клас в РЦПТО відгукнувся радо, адже сам починав із навчання, і знаю, як важливо вчитися біля майстра.

 

На деякий час у навчальному закладі знана і улюблена з дитинства професія стала захоплюючою грою. Кваліфікований супровід Павла Кособуцького і Наталії Тис дозволив присутнім успішно впоратися із приготуванням незвичної страви. На столах з’явилися акуратні апетитні суші, які відразу й куштували їх автори.

 

Для дітей майстер-клас став своєрідним містком до професії кухаря, а слухачі РЦПТО ДСЗ отримали ще один цінний урок із приготування однієї з найпопулярніших нині страв.

 

У РЦПТО ДСЗ традиційно проводяться різноманітні майстер-класи для слухачів, що дозволяє поліпшувати їхні знання, вдосконалювати майстерність, і в подальшому бути конкурентоздатними  робітниками на ринку праці.

Версія для друку
25
від 23.06.2017р.
  0
Коментарий
CAPTCHA Image
Архів номерів

© 2010 Газета обласної ради «Вісті Рівненщини»

Всі права захищені діючим законодавством України. Будь-яке порушення прав переслідується в судовому порядку. Будь-яке відтворення інформації з сайту можливе лише з дозволу редакції.

Дизайн студія «VIVA»