ГОЛОВА РІВНЕНСЬКОЇ ОДА ЗУСТРІВСЯ З ПОСЛОМ ВЕЛИКОБРИТАНІЇ

Як розповів Саймон Сміт, на Рівненщину він прибув, аби поспілкуватися з англійськими експертами, що наразі працюють в області. Разом з тим його цікавлять інвестиційні можливості Рівненщини. Це допоможе згодом презентувати область в колі англійських бізнесменів.

В свою чергу голова ОДА Віталій Чугунніков підкреслив, що на сьогодні Рівненська область, як і вся Україна, вкрай потребує підтримки європейських партнерів. Він подякував Послу за ту увагу та підтримку, яку демонструє Велика Британія на міжнародній арені.

«Сьогодні в нашій країні йде війна. І нам вкрай потрібна підтримка наших друзів з Європейського Союзу. Зрозуміло, що вона потрібна не лише у військовому секторі. У нас є ще й економічний фронт. І саме тут допомога європейців може стати ключовою. Вкрай важливими є інвестиції. Сьогодні влада робить усе від неї можливе, щоб європейські компанії повірили їй та прийшли на український ринок», - наголосив Віталій Чугунніков.

Презентуючи Рівненщину, голова ОДА підкреслив, що наша область має потужний аграрний потенціал. А тому саме розвиток аграрного сектору – як-то вирощування зернових та тваринництво - може зацікавити британських інвесторів. Окремо Віталій Чугунніков торкнувся і питання будівництва доріг. Адже Рівненська область знаходиться у вигідному географічному положенні з точки зору автошляхів та авіасполучення.

«У нас є аеропорт, який наразі не функціонує. І якщо для пасажирських перевезень він не надто цікавий, то як база для вантажних авіасполучень він має перспективу. Адже ми знаходимося досить близько від кордонів з нашими західними сусідами. Аналогічна ситуація і з автошляхами. Знаю, що в Кабміні вже є проект будівництва приватних автобанів. Деякі з них могли б проходити через нашу область та сполучати, наприклад, ту ж Варшаву з Києвом. Думаю такі проекти можуть зацікавити британських інвесторів», - зазначив Віталій Чугунніков.

Також голова ОДА запросив представників посольства Великої Британії до участі у виїзному засіданні Міжнародного інвестиційного форуму, який заплановано провести на Рівненщині 23-24 квітня. Він підкреслив, що наразі багато країн вже зголосилася відправити на цей форум своїх дипломатів, тож Віталій Чугунніков сподівається побачити на ньому і представника Великої Британії.